logo sluitknop

swipe-zine

Maximale aandacht, minimale leestijd

Een swipezine is speciaal geschikt voor mobiele telefoon, maar functioneert ook op de desktop of de tablet. Met het swipezine swipe je op een slimme manier snel door alle inhoudelijke hoogtepunten heen. Met afzonderlijke swipes ter grootte van het scherm van een smartphone. Via een ‘lees meer’-button kun je een groter artikel openen.

Dit zijn de voordelen

  • Een swipezine is ontworpen voor de smartphone. Met pakkende vormgeving en (vaak) korte teksten. Ook op desktop en de tablet is het swipezine goed te bekijken.
  • De verschillende swipes zijn compact én inhoudelijk en geven als het ware een eerste globale indruk van jouw event.
  • De afzonderlijke swipes zijn los deelbaar, met elk een eigen url.

Wanneer een swipezine

  • Een swipezine is geschikt voor gecomprimeerde verslaglegging van alle typen evenementen, congressen en symposia.
  • Bij events waar niet alleen de inhoud belangrijk is, maar ook de ‘vorm’ en het visuele aspect tellen, biedt een swipezine uitkomst.
  • Een swipezine is geschikt als ‘teaser’. De swipes kunnen inhoudelijk onderwerpen aanstippen en doorverwijzen naar bronnen waar extra informatie te vinden is.

Den Haag Werkt

‘Een werkkans voor iedereen’
Hoe werken ondernemers en de gemeente in de stad Den Haag samen aan een inclusieve arbeidsmarkt? Elke twee maanden maken we een swipezine voor stakeholders van Den Haag Werkt met mooie bemiddelingen uitgelicht, inspirerende voorbeelden en casussen.

Bekijk het swipezine

Ons Doel

‘Al doende verder’
De Leidse woningcorporatie Ons Doel heeft het nieuwe Ondernemingsplan met als titel ‘Al doende verder’ gelanceerd met behulp van een swipezine, met daarin korte omschrijvingen van de ambities. En uiteraard een doorklikmogelijkheid naar het plan zelf.

Bekijk ‘Al doende verder’

‘Samen nadenken'

  • “Gemeente Den Haag werkt al enige jaren naar tevredenheid samen met On the Spot. Zij verzorgen redactionele content voor het sociale domein. Voor Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente, verzorgt On the Spot de volledige coördinatie van een online magazine voor werkgevers en opdrachtgevers. Dit magazine begon als een eenmalige uitgave, maar na 10 edities kun je het wel een blijvertje noemen. Het is fijn om samen met On the Spot na te denken over een goede mix van verhalen, de juiste insteek en passende vormgeving. We zijn wel eens kritisch op elkaar, maar daar wordt het werk alleen maar beter van. *

Martine van Voornveld, Communicatieadviseur Den Haag Werkt

Nieuwe Energie

3e Binnenvestgracht 23J 2312 NR Leiden

info@magazine-on-the-spot.nl

06 29 340 750

071 52 36 726